Jørgen Andersen fra Gartneriet Thoruplund A/Svar i TV2 News kl 13 i dag med opråb til regeringens tiltag overfor energikrisen kommer for sent og har et forkert fokus.

Der er ingen tvivl om at der et udbudsproblem, som vi blandt andet skal løse ved at alle sænker deres energiforbrug – private som virksomheder. Men en stor udfordring er hele strukturen i energisektoren, hvor elprisen bl.a. fastsættes ud fra gasprisen, som nu jo er ekstrem høj pga. krigen i Ukraine og restriktioner i den forbindelse.

Derfor skal regeringens fokus være et loft på gasprisen. Det må der arbejdes intensivt på og gerne i forening i Danmark og med direkte til kontakt til EU. Det skal selvfølgelig være et rigtigt loft på prisen, og ikke det fiktive som blev foreslået i går.

Det er vores ønske at situationens alvor går op for regeringen, og at begge sider af bordet sætter behovet for løsning højere end deres positionering i forhold til et kommende valg.

Fokus er selvfølgelig på de mange forbrugere, hvoraf mange skal hjælpes. Men hvis erhvervslivet ikke får fokus, kommer der en boomerang retur i form af konkurser og ledige. Sidstnævnte er allerede startet og det rammer bredt, så alle bliver direkte eller indirekte.