Ginkgo biloba

Tempeltræ – Verdens ældste nulevende træ

Gartneriet Thoruplund producerer Ginkgo biloba i 6 cm og 10 cm lerpotte. Planten kan efter et par år udplantes i haven og kan under nordeuropæiske forhold blive ca. 25 meter høj. Planten er løvfældende.

Ginkgo biloba – også kaldet tempeltræet – er verdens ældste nulevende træ, og det har eksisteret I mere end 250 millioner år. At Ginkgo biloba har kunnet overleve og udvikle sig igennem så mange år, skyldes en utrolig hårdførhed og modstandsdygtighed. Derudover har træet haft stor nytteværdi for de mennesker som kom i kontakt med det. Bl.a. de kinesiske buddhistmunke.

Munkene anså tidligt Ginkgo biloba træet for helligt og plantede det i umiddelbar nærhed af deres allerhelligste steder – templerne. Heraf navnet tempeltræ. Munkene spiste altid af Ginkgo biloba træets lysegrønne, vifteformede blade, inden de gik i templet for at messe og bede, idet det hjalp med at holde på vandet.

Ginkgo biloba har den utrolige egenskab, at den er meget hårdfør overfor forurening fx. i bymiljøer, cigaretrøg i opholdsrum m.m. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at tempeltræet i dag findes i stort antal i New York og andre storbyer, hvor det rager majestætisk op i parker og på boulevarder.

              

Aktuelt sortiment

Klik for større foto og produktinformationer

©FLORAGRAFIA-2016